Storitve

Naša ponudba zajema tesarska, krovska, kleparska ter izolaterska dela.

Vgrajujemo tudi strešna okna in solarne naprave. Strokovno vam izdelamo ostrešje ali popravimo staro dotrajano streho. Zamenjamo vse dele ostrešja (strehe), ki so gnili zaradi zamakanja ali črvivi zaradi insektov, ki so že bili v lesu, ko je bil vgrajen, ali pa so ga napadli pozneje, ker ni bil dobro zaščiten. Veliko časa posvetimo reševanju detajlov. (kot so: višina mansarde, razni prehodi med strešinami, pravilna vgradnja strešnih oken, natančni spoji med tramovi ostrešja, ...). Veliko strank že ima svoj les, manjka jim samo mojster tesar, ki je natančen in strokovno obvlada ročno vezenje ostrešja. Seveda smo šli s časom naprej, kajti čas je denar, in strankam ponudimo tudi obdelavo ostrešja na CNC strojih. Sodelujemo z znano slovensko firmo DAMAHAUS, ki izdeluje skeletne hiše. Na CNC strojih izredno natančno in hitro zrežejo les. V enem dnevu je ostrešje izdelano, mi pa potrebujemo od dva do tri dni, odvisno od zahtevnosti lesene konstrukcije, da vam konstrukcijo zmontiramo in sidriramo v vnaprej pripravljene AB nosilce.

Izdelujemo ostrešja, brunarice, okrasne roke, nadstreške, kozolce,vrtne paviljone in vodnjake, itd. Ostrešja za novogradnje izdelamo s pomočjo tesarskih ročnih strojev ali pa na CNC stroju za bolj zahtevne tesarske projekte. Ker je pomemben tudi videz predvsem pri nadstreških, vrtnih paviljonih, brunaricah in kozolcih nudimo pester izbor okrasnih rok, narejenih po vaših željah. Okrasne roke so lahko iz smrekovega, macesnovega, hrastovega, lipovega,...lesa.

Na trgu se je pojavilo veliko pritrdilnega materiala in montažnih sistemov. Mi smo se odločili za podjetje Rothoblaas. Njihovi izdelki npr. vijaki HBS katerih značilnosti so: prebojna konica, ki odpravi potrebo po predvrtanju s čimer se ognemo cefranju lesnih vlaken in izredno dolgo rezkalo z voščeno prevleko, ki zmanjšuje trenje pri vijačenju do 25%. Njihovi inovativni sistemi spajanja lesenih elementov dosegajo visoko tehnično kakovost in so certificirani.

Živimo v obdobju recesije, denarja za novogradnje ni oziroma se takšnega projekta ne upamo lotiti. Zato se odločimo za predelavo mansard. Vgradnja strešnih oken je potrebna, da lahko dnevna svetloba optimalno vpliva na ugodje bivanja. VELUX okno ima lepljeno notranje steklo kar preprečuje, da bi se steklo ob morebitnem razbitju razletelo po prostoru. Zaradi več plasti stekla ima okno tudi boljšo zvočno izolativnost. Na zunanji strani je na udarce odporno kaljeno steklo in samočistilni nanos, ki olajša čiščenje. Zaradi naštetih lastnosti smo se mi odločili, da izvajamo montažo strešnih oken in solarnih sistemov VELUX.

Pridobivamo znanje za pravilno in strokovno vgradnjo vseh vrst kritin. Slovenija je z raznolikostjo pokrajine edinstvena država. Vsaka regija ima svoje podnebne spremembe ter s tem je vpliv okolice na objekt različen. Goriške opekarne so razvile tehnologijo in omogočile vgradnjo korcev tudi v notranjosti Slovenije. Korec je kakovostna in vsestransko preskušena opečna kritina značilna za kulturno krajino, razpeto med gorami in morjem. S korci prekrivajo stanovanjske, poslovne in javne zgradbe. Uporabljajo jih tudi pri restavriranju zgradb, ki sodijo v kulturno-zgodovinsko in arhitekturno dediščino. Strehe, pokrite s korci, uspešno kljubujejo poletni vročini in zimskim vetrovnim razmeram.

  


KONTAKT:

ROBERT MEHLE S.P. PONOVIČE 3A, 1282 SAVA

GSM: 041 254 517, TELEFON: 01 898 47 98, FAKS: 01 899 56 06