Krovstvo in kleparstvo

Streha je klobuk hiše! 

Vendar ne more pravilno opravljati svoje naloge, če ni pravilno pokrita. Taka streha rada pušča in ni prijetno ob prvem dežju ponoči iskati loncev, v katere bo kapljala voda. Poleg tega taka napaka povzroči tudi veliko škode, saj voda poškoduje notranje prostore hiše ter se zaradi tega v prostorih nabira vlaga, ki se zagrize v stene, zgodi pa se tudi, da voda poškoduje prav naš na novo položeni parket. Vse to nas spravi v slabo voljo, poleg tega pa nas tudi udari po žepu, saj je treba vso to škodo popraviti, kar nas veliko stane.

Naši izkušeni krovci zato namenjajo pokritju objekta veliko pozornosti. Vedeti je treba, da ni vsak kritina primerna in enaka za vsak objekt in pokrajino. Primorci streh nikoli niso imeli pokritih z lesenimi skodlami, kot na Gorenjskem, saj bi jim v tem primeru odpihnilo streho, ampak na njihovih streha ležijo korci, ki že stoletja kljubujejo vetru. Naši krovci se tega zavedajo, zato lahko naročniku s svojimi izkušnjami pomagajo pri izbiri primerne kritine. Vedno postavljajo kakovost na prvo mesto, saj se zavedajo, kako pomembna je natančna vgradnja kritine.

Prav tako lahko naši krovci naročniku zaradi izkušenj svetujejo pri sanaciji strehe. Tudi najbolj kakovostna streha namreč potrebuje popravila, saj je ravno streha najbolj na udaru vremenskih vplivov. Sonce, sneg, toča lahko poškodujejo našo streho. Takrat krovec preveri stanje kakovosti obstoječe kritine in izbere temu primeren način sanacije. Najprej odstrani obstoječo kritino, po potrebi zamenja dotrajane dele strešne konstrukcije in streho pokrije z novo kritino. V primeru sanacije se loteva le manjših popravil oziroma preureditve obstoječe strešne konstrukcije, bolj obsežna dela v ostrešju pa prevzame tesar.

Poleg prekrivanja streh opravljamo tudi vsa ostala kleparska dela kot so ožlebljenje objektov, postavitve različnih kovinskih oblog, postavitve ograjnih in fasadnih elementov, ter oblikovanje sistemov zračenja. Zavedamo se namreč, kako je pomembno pravilno odvodnjavanje strehe, saj sicer voda ne odteče in zato prihaja do poškodb strehe in žlebov. Ponosni smo na to, da stranki lahko ponudimo unikatno izdelane elemente, ki objekt okrasijo in mu dodajo vrednost.

 


KONTAKT:

ROBERT MEHLE S.P. PONOVIČE 3A, 1282 SAVA

GSM: 041 254 517, TELEFON: 01 898 47 98, FAKS: 01 899 56 06