STORITVE

Brunarice

Les predstavlja poleg kamna prvobitni material, ki so ga že naši predniki začeli s pridom uporabljati. Danes se vedno bolj vračamo k naravi, saj mnogi bežijo iz »betonskih mravljišč« in si na podeželju ali v gozdu postavijo počitniško hišico. Najbolj naraven material, ki se tudi najbolj sklada s podeželjem je les. Lesene masivne hiše - brunarice Lesene brunarice predstavljajo odlično rešitev, saj so primerne za vsako okolje. Zaradi lesa se v njih počutimo domače in prijazno.
Obiščite galerijo brunaric!

 

Zaščita brunaric
Ne smemo pozabiti, da je les naraven material, zato je okolju prijazen in zdravju neškodljiv. Ne smemo pozabiti na bistveno prednost lesenih brunaric, ki so zaradi uporabe lesa znatno cenejše od počitniških hišic iz ostalih materialov. Vendar so lesene brunarice zaradi narave materiala močno izpostavljene vremenskim vplivom in škodljivcem, zato v našem podjetju posebno pozornost posvečamo njegovi zaščiti, v prvi vrsti z Silvanolinom, ki les obrani pred insekti in glivami. 

 


Izdelava brunaric
V našem podjetju nudimo izdelavo brunaric iz brun debeline od 35mm pa do 65mm. Najočitnejša razlika z navadnimi brunaricami je debelina brun, katerih premer je večji, zato so take brunarice bolj masivne. Njihova prednost je večja izolacijska vrednost, posebej pozimi, ko zunaj brije mrzel veter. Njihov videz ne izstopa iz okolja, saj je celoten objekt sestavljen izključno iz lesenih delov. Tudi nevidni del brunarice sestavlja lesen skelet, ki predstavlja nosilno konstrukcijo celotnega objekta. Bruna, ki jih primerno zaščitimo, sama po sebi predstavljajo tudi fasado brunarice, ki je iz teh brun tudi sestavljena. Izolacijo objekta lahko namreč izvedemo na notranji strani, kar imenujemo notranja izolacija objekta. Tako ne uničimo videza lesene fasade. Taka brunarica ne izstopa iz okolja v katerem je grajena, temveč se z njim elegantno zlije. Kljub temu boste morali paziti na sosede, ki vam bodo vašo brunarico zavidali.

Lesene hiše brunarice
Zaradi naštetih dejavnikov brunarice predstavljajo odlično bivanjsko okolje in dajejo objem topline, ki so ga bili deležni naši predniki.


KONTAKT:

ROBERT MEHLE S.P. PONOVIČE 3A, 1282 SAVA

GSM: 041 254 517, TELEFON: 01 898 47 98, FAKS: 01 899 56 06